Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Duurzaam Hengstdal is een initiatief voor en door bewoners. Het doel is om vanuit de ideeën, passie en talenten samen een duurzame woon-, werk- en leefomgeving met meer welzijn, verbondenheid en oog voor de natuur te creëren.


Wil je meer weten, eens kennis maken, jouw kennis delen of gewoon aan de slag mail duurzaamhengstdal@gmail.com.

Elzenstraat 4, Nijmegen, Nederland
duurzaamhengstdal@gmail.com

De droom: Stel je eens voor, het is 2020, in Hengstdal is in de afgelopen vier jaar een bruisende wijkeconomie ontstaan, waarin iedereen wijkbewoner kan meedoen. Met projecten van het duurzaam energie initiatief “Hengstdal-Energie”, de start van het “buurt afvalrecyclingbedrijf” en het “buurt groenbedrijf” in 2016 werd het duidelijk dat er veel waarden en kennis in de buurt is. Ideeën van buurtbewoners zijn realiteit geworden doordat we deze waarden en kennis met elkaar hebben ingezet. Zo is er een buurtmoestuin gestart, waar niet alleen gezonde groente geteeld worden maar ontstaan er ook nieuwe vriendschappen. De overheid, woningbouw corporaties, bedrijven en de kennisinstellingen werken mee aan de initiatieven omdat iedereen ziet dat de buurt zelf betere resultaten bereikt dan dat het van bovenaf aangestuurd wordt.

Binnen Hengstdal wonen ruim 7000 inwoners, zijn er ondernemers, hebben we winkels voor de dagelijkse levensbehoefte, vele horecagelegenheden, ateliers, groene buitenruimte, een vlindertuin, scholen, opvang en speelvoorzieningen, 1170 AOW'ers, actieve groepen en verenigingen. Maar ook is er wateroverlast door steeds heviger wordende regenbuien, zijn er 490 WW'er en bijstandsgerechtigden, die zoeken naar een baan en is er een toenemend aantal senioren met de daarbij horende vraag aan voorzieningen. Net zo als elke andere wijk heeft Hengstdal de nodige uitdagingen.

Als individu is het vrijwel onmogelijk om op alle uitdagingen een antwoord te vinden. Als we als (buurt) collectief de antwoorden zoeken ontstaan er veel meer mogelijkheden. Samen kunnen wij onze directe leefomgeving beïnvloeden doordat wijzelf bepalen waar we onze euro uitgeven. Samen kunnen wij onze openbare ruimte verbeteren en onderhouden, samen kunnen wij elkaar helpen met hand- en spandiensten of gewoon elkaar wat aandacht geven, samen kunnen wij Hengstdal later floreren.

Duurzaam Hengstdal nodigt u uit om samen Hengtsdal nog mooier te maken dan het al is! Heb je een idee voor een project in onze wijk, een eigen bedrijfje of een droom om de wereld een stukje mooier te maken? Wij denken aan ideeën met betrekking tot toerisme, auto's delen, zorg en welzijn, energie besparen en zelf opwekken, voedselteelt, verbeteren en onderhoud van de openbare ruimte (tuinen en straten), vrijetijdsbesteding, maar andere ideeën zijn ook welkom!

Wij zijn niet alleen op zoek naar bedenkers van een idee maar ook naar doeners, om mee te helpen een idee te realiseren of in de markt te zetten. Ben jij thuis in bijvoorbeeld marketing & communicatie, juridische- of financiële ondersteuning, social media of andere richting? Dan is dit een kans voor jou om je talent in te zetten en verder te ontwikkelen, en je bijdrage te leveren aan een betere wijk, waarbij we het samen gaan doen.

We willen niet afwachten tot de overheid komt met plannen, maar zelf onze wijk vormgeven! Wil je meer weten, eens kennis maken of gewoon aan de slag mail duurzaamhengstdal@gmail.com.

Laatste berichten
plaats bericht

Buurtbijeenkomst energiebesparing

Buurtbijeenkomst energiebesparing

Patrick Hoogenbosch (Duurzaam Hengstdal) 11 augustus 2017

Reserveer vast de datum! Op dinsdag 19 september om 19.30 uur organiseert het burgerinitiatief Duurzaam Hengstdal een informatieavond “energie besparen” in de Ark van Oost, waarvoor u van harte...

Lees verder
Hengstdal gasloos?

Hengstdal gasloos?

Patrick Hoogenbosch (Duurzaam Hengstdal) 1 juni 2017

Aardgasloos. De kans is groot dat U nog nooit van het woord gehoord heeft. Op Google werd pas begin 2016 voor het eerst gezocht naar dit woord. Toch gaat U dit woord steeds vaker horen. De kans is groot dat jij...

Lees verder
Gratis energie scan

Gratis energie scan

Patrick Hoogenbosch (Duurzaam Hengstdal) 21 april 2017

G ratis energie advies voor uw koopwoning. Nog twee plaatsten beschikbaar. Dit is uw kans om verschillende maatregelen in uw woning virtueel uit te proberen. Dubbel glas, dakisolatie, een nieuwe ketel,...

Lees verder
Energie advies voor uw koopwoning

Energie advies voor uw koopwoning

Patrick Hoogenbosch (Duurzaam Hengstdal) 14 april 2017

Wilt u een advies hoe u uw woning kunt verduurzamen? Dit is uw kans om verschillende maatregelen in uw woning virtueel uit te proberen. Dubbel glas, dakisolatie, een nieuwe ketel, wat levert het op? WoonConnect...

Lees verder
Bekijk meer nieuws van Duurzaam Hengstdal »